5 tecken på att du är överbelastad och behöver en förändring

Vi lever i en tid där tempot är snabbare än någonsin. Överbelastning och stress, har blivit en självklar del av vardagen för många. Höga krav och långa att-göra listor som måste checkas av bidrar till att vi ignorerar kroppens och hjärnans signaler när det är dags att sakta ner. Vi gasar när vi borde bromsa och plötsligt är den ohälsosamma överbelastningen och stressen ett normaltillstånd som skaver inom dig.

Här är 5 tecken på att du är överbelastad och behöver en förändring

  1. Du måste “förtjäna” din återhämtning och ger allt innan du kan tillåta dig själv att ta en paus.
  2. Du löser konstant potentiella problem som eventuellt skulle kunna uppstå vilket tar jättemycket av din energi.
  3. Det känns hela tiden som om du har glömt något viktigt.
  4. Du ältar saker du har sagt eller gjort och ångrar att du inte gjorde annorlunda.
  5. Du skjuter upp små saker som egentligen inte tar mycket tid att göra, men som känns alldeles för jobbiga att ta tag i.

Ditt problem är inte att du gör för lite, ditt problem är att allt är viktigare än din återhämtning.

Du sätter orimligt höga krav på dig själv. Och när du inte lever upp till dom, slår du ner på dig själv och pushar på ännu hårdare.

Du ignorerar din inre röst som skriker på dig allt högre att “jag orkar inte mer”. Istället pushar dig ännu hårdare för att du är rädd att det du gör inte är tillräckligt. Och det är den glasklara anledningen till varför du är helt slut nu.

Det är dags att du slutar driva på dig själv med järnhand och piska. För även om du skulle göra hälften så mycket som du gör nu, är det alldeles tillräckligt. 

För det är inte din att-göra lista som lämnar dig med känslan av att du aldrig blir klar och alltid måste skynda. Det är din inställning till att-göra listan. Och när du förändrar din inställning förändras ditt liv, till det bättre.

I Slow living mindset mastery lär du dig hur du går från ett hektiskt livstempo där du drunknar i arbetsuppgifter och dagliga sysslor och alltid känner att du har mer att göra, till mer närvaro och känslan av ett inre lugn även när du inte är klar med allt som “måste” fixas.

Du kommer slippa känslan av otillräcklighet och kan istället vara trygg i att du gör ditt bästa utifrån förutsättningarna du har.

Det här är kursen för dig som längtar efter en djupare relation till dig själv. Du lär dig att lyssna och agera när din kropp säger att den behöver återhämtning.

Hur mycket mer av din hälsa, ditt välmående och din livskvalitet är du villig att betala med för att få saker gjort?